• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Szállás Ždiar - Ždiar Vendégház/ Apartmanok/ Magas/ Bélai-Tátra

A Ždiar Vendégház kellemes, családias légkörével összesen 12 férőhelyes apartmanokban kínál szállást. A vendégház közvetlenül a csodálatos, mesésen festői Zár (Ždiar, 896 m tsz.f.m.) községben található, melynek ablakából gyönyörű kilátás nyílik a Bélai-Tátra (Belianske Tatry).

Szállás Ždiar Vendégház/Apartmanok

Vendégházunk kiváló gyermekes családok vagy több család részére. Azoknak ajánljuk, akik zavartalanul, a háziak elkerülésével, szeretnék élvezni az üdülést.

A vendégház elsősorban egész heti és hétvégi tartózkodásra bérelhető, de lehetőség van az apartmanok lefoglalására külön-külön, melyek saját bejárattal rendelkeznek. A parkolás ingyenes, közvetlenül a ház mellett. A téli időszakban a vendégház folyamatos központi fűtéssel van ellátva. Továbbá korlátlan WI-FI internetes hálózattal fedett, mely vendégeink kérésére szabadon használható. A nyári szezonban való kerti üldögéléshez vendégeink rendelkezésére áll a kerti kandalló. Szintén vendégeink kérésére bebiztosíthatunk reggelit vagy félpanziós ellátást is, amire a szomszédos panzióban van lehetőség (80 m).

Üdülés miért éppen Ždiarban?

Szállás Zár falvában, a vendégház ablakából kilátás nyílik a Bélai-Tátra 14 km hosszú, mészkő alkotta hegygerincére, s annak legmagasabb csúcsára, a Holló-kőre (Havran, 2151,5 m), amely a hegyhát többi csúcsával együtt  el van zárva a turisták elől.  

A Magas-Tátra számtalan turistautat kínál, a kevésbé tapasztaltak és az igényesebb turistarajongók számára egyaránt.

A Bélai-Tátra, 1290 m magasan fekszik a Gyopár-menedékház (Chata Plesnivec), amely az egyetlen lakható épület a Bélai-Tátrában. A menedékház mellett halad el a Barlangligetből (Tatranská Kotlina) vezető turistaút.

Számos turistaút egyikeként ajánljuk Önnek a Hét-forrás (Dolina Siedmych prameňov) és a Fehér-víz-völgyét (Dolina Bielej vody), amely a nyári időszakban a legszebb túrákat nyújtja Önnek a Bélai- Tátra a Magas-Tátra határán.  

A téli szezonban nemcsak az igényes síelők élvezhetik a Bachledova dolina- Ždiar síközpont (3,5 km) vagy a Strachan SKI centrum (3 km) nyújtotta  szolgáltatásokat, mint például a sífelszerelés kölcsönzése, síiskola és frissítők biztosítása.

A nyári szezonnak szintén megvan a maga varázsa. Nem csupán túrázásra alkalmas, hanem kellemes környékbeli sétákra vagy termálfürdők látogatására a közeli lengyelországi Bialka Tatrzanska-Terma Bialka (22 km) községben vagy a poprádi Aquacity Poprad (35 km) élményfürdőben. A sportkedvelők rendelkezésére pedig nemcsak teniszpályák (Bachledova dolina) állnak, hanem a különböző nehézségű kerékpárutak is (bikepark) a Bachleda-völgyi központban, ahol természetesen kerékpárkölcsönző is működik. A Bachleda-völgy központjába érkező látogatók üdülését kellemesebbé varázsolja a kilátótorony is, amely 14 méter magasságával lélegzetelállító kilátást nyújt a Bélai-Tátra és a Pieninek (Pieniny) Három Korona-hegyére (Tri koruny).

A természeti szépségek mellett mágnesként vonzza a turistákat a máig megőrzött eredeti népi építészet, a népszokások, a gorál népviselet, a néptánc, de a népi képművesség is. A tipikus zári faházak három helyiségből álló családi házak, melyek ornamentumokkal és kék fugákkal vannak díszítve. A tető zsindellyel rakott, mely díszített csúcsokban végződik. A népi építészet legértékesebb darabjai a község felső végében találhatók.  

A Bachleda- (Bachledova dolina) és a Blaščatská-völgyben (Blaščatská dolina) és az Antošov-hegyen elterülő házakat 1977-ben népi építészeti műemlékké nyilvánították.


Ubytovanie ŽdiarUbytovanie ŽdiarUbytovanie Ždiar

A falu közepén, a templom mellett található a zári néprajzi kiállításnak otthont adó Zári Ház (Ždiarsky dom). A látogatók megtekinthetik a zári faházak hagyományos berendezését, magukra ölthetik a gorál népviseletet vagy részt vehetnek egy zári lagzin.

Egész évben bármikor ellátogathat hozzánk és hisszük, hogy szép emlékekkel távozik majd tőlünk.


Oldalainkat 3566 vendég és 0 tag böngészi